CEVİZLİ OYMA TATLI

MALZEMELER

1 paket margarin
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz

Şerbet için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

 YAPILIŞI 

  1. Margarini eritip ılımaya bırakın ve daha sonra yumurta, yoğurt ve irmiği ekleyip karıştırın
  2. Biraz un ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
  3. Hamuru dört eşit parçaya bölün.
  4. Bezeleri büyük yemek tabağı boyunda açıp çay bardağı ile kesin.
  5. Bardak ile kesilen parçalardan yarısını tekrar ortasından kola kapağı ile kesin.
  6. Bir tüm bir ortası kesik parçayı üst üste alıp tepsiye dizin.
  7. Tüm parçalara aynı işlemi uygulayıp 180 derecede pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın..
  8. Şerbet için olan malzemeleri bir tencereye alıp kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dk. kaynatıp ılımaya bırakın.
  9. Ilık olunca tatlıların üzerine dökün ve cevizleri yerleştirin.

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: