LAHMACUN (Adana Usulü)

Bu tarif Esin'den; sadece lahmacun içi olup, lokantada pişirilecek şekilde hazırlanmıştır.

MALZEMELER:
kıymalı pide
    (4 kişilik)
400 gr orta yaglı kıyma
700 gr sogan
1 demet maydonoz
5 diş sarmısak
3 orta boy domates
istendiği kadar tuz, karabiber, kırmızı biber,
1 dolu kaşık salça
4 yemek kasığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur, yıkanır,
  2. Domateslerin kabukları soyulur,
  3. Soğan, sarımsak, domates, salça, tuz ve baharatlar rondodan çekilir,
  4. Maydanoz ayıklanır ve ince ince kıyılır,
  5. Kıymanın üstüne sıvıyağ,  maydanoz ve tüm karışım eklenir ve iyice karıştırılır,
  6. Lokantaya gönderilir.
 Afiyet olsun,

Hiç yorum yok: