KIYMALI KABAK DOLMASI


kıymalı kabak yemeği(Adana Usulü) 
Malzemeler:
6 orta boy kabak
2 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
100 gr kıyma
2.5 çay bardağı pirinç
1 domates
3 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber, karabiber, nane
(İsteğe bağlı dereotu da konulabilir)
Sosu İçin:
5 kaşık sıvı yağ, 2 diş sarımsak, nane ve kırmızı toz biber

Yapılışı:
  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dk bekletin, yıkayıp süzün,
  2. Kabakların kabuklarını kazıyın,
  3. Üstlerinden bir parça kesip, kabak oyacağı ile içlerini çıkartın,(çıkartılan içi atmayın, börekte kullanmak üzere buzluğa koyabilirsiniz)
  4. Soğanı, 1 diş sarımsağı, domatesi, yeşil biberleri ince doğrayın,
  5. Pirinç, soğan, sarımsak, domates, kıyma, salçaları, sıvıyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın.
  7. Üzerlerini kapatmak için kabaktan kestiğiniz parçaları kullanın.
  8. Sıcak suyu tencereye dizdiğiniz kabakların yarısını geçecek kadar doldurun,


Sosun Yapılışı:
Piştiğinde bir tavaya 5 kaşık sıvı yağı ilave edin üstüne sarımsakları rendeleyip hafifçe pembeleşene kadar karıştırın, ocağı kapatıp üstüne nane ve kırmızı toz biberi isteğiniz miktar döküp karıştırın, naneler hafif renk değiştirince kabakların üstüne kaşık yardımıyla dökün.
Yoğurtla Servis Yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

olsadav yesek