1
paket makarna
100
gr kıyma
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1
yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber, tuz, pul biber,
YAPILIŞI:
- Tencerede kaynayan suyun içine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin,
- Kaynayan suya makarnayı alın, 8-10 dk arası haşlayın, (ne diri ne de hamur olacak)
- Makarna piştikten sonra süzün ve geri tencereye alın,
- Başka bir tencereye kıymayı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağını alın, biraz soteleyin,
- İçine ince kıyılmış soğanları atıp karıştırın,
- Sivri biberleri de ince kıyıp; kıyma ve soğanın içine atın,
- Domatesin kabuğunu soyup, ince küp şeklinde doğrayın,
- Salçaları ve baharatları ekleyin,
- İçine ½ çay bardağı kaynar su ekleyin,
- Tuzu ve baharatları ekleyin
- Suyu çekene kadar pişirin
- Kıymalı sosunuzu tenceredeki makarnanızla karıştırın.
Sıcak servis yapılacak.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder