KIYMA SOSLU MAKARNA


soslu makarna, makarna pişirmenin püf noktalarıMALZEMELER:
1 paket makarna
100 gr kıyma
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber, tuz, pul biber,

YAPILIŞI:
  1. Tencerede kaynayan suyun içine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin,
  2. Kaynayan suya makarnayı alın, 8-10 dk arası haşlayın, (ne diri ne de hamur olacak)
  3. Makarna piştikten sonra süzün ve geri tencereye alın,
  4. Başka bir tencereye kıymayı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağını alın, biraz soteleyin,
  5. İçine ince kıyılmış soğanları atıp karıştırın,
  6. Sivri biberleri de ince kıyıp; kıyma ve soğanın içine atın,
  7. Domatesin kabuğunu soyup, ince küp şeklinde doğrayın,
  8. Salçaları ve baharatları ekleyin,  
  9. İçine ½ çay bardağı kaynar su ekleyin,
  10. Tuzu ve baharatları ekleyin
  11. Suyu çekene kadar pişirin
  12. Kıymalı sosunuzu tenceredeki makarnanızla karıştırın.                                        
Sıcak servis yapılacak.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: