ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER
ıspanaklı börek tarifi
Hamuru için;
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;
1 bağ ıspanak
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin;
1 yumurta
İsteğe bağlı çörek otu

YAPILIŞI:


1.     Hamur için; yumurta, yoğurt, maya, suyu ekleyip karıştırıp unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
2.    Mayasının gelmesi için 30-40 dk bekletin. Daha sonra hamuru bezelere ayırın.          
3.    Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın.
4.    Soğanı çok ince doğrayıp ıspanağa ekleyin. Üzerine salçayı, tuzu pul biberi ve sıvı yağı ekleyip elinizle iyice karıştırın.
5.    Bezeleri  yufka büyüklüğünde açıp yağlayın ve  iç harcı bir kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin.
6.    Bütün bezelere aynı işlemi yapın ve üzerine yumurtayı çırpıp sürün.
7.    210 derecelik fırında pişirin.


Hiç yorum yok: