HAŞHAŞLI ÇÖREK

haşhaşlı börekMALZEMELER
Hamuru için;
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;

150 gr tahin
200 gr haşhaş ezmesi
5 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin;

1 yumurta

YAPILIŞI:

1.     Hamur için; yumurta, yoğurt, maya, suyu ekleyip karıştırıp unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
2.    Mayasının gelmesi için 30-40 dk bekletin. Daha sonra hamuru bezelere ayırın.
3.    Haşhaş ezmesi, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırın.
4.    Bezeleri yufka büyüklüğünde açın ve harcı ince bir şekilde hamura yayın ve rulo şeklinde sarın.
5.    Ruloyu ortadan ikiye kesin.
6.    Kesilen parçayı boylamasına tekrar kesin ve birbiri etrafında dolayıp tepsiye yerleştirin.
7.    Bütün bezelere aynı işlemi tekrarlayın.
8.    Üzerine yumurta sarısını sürüp 210 derecelik fırında pişirin.




Afiyet Olsun :))



Hiç yorum yok: