PROFITEROL

Döndü'den :)

PROFITEROLMALZEMELER
1,5 su bardağı su
1 ,5 su bardağı un
125 gr margarin
4 adet yumurta
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1adet yumurta
1 paket vanilya


Üzeri için Gerekli Malzemeler
1 paket hazır çikolata sosu 

YAPILIŞI:
Tencere içine 1,5 bardak su koyarak kaynatın. 
Yağ ekleyin, yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika sürekli karıştırıp(ara vermeden karıştırılacak) pişirin.
Hamuru 10 dk bekletin, (soğuması için)
Hamurun içine her yumurtayı ayrı ayrı kırarak yedirin.
Bu işlemden sonra yapışkan bir hamurunuz olacak.
Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerek, 
Bütün yumurtaları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirin,
Tepsiyi yağlayın, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye 2 şer cm arayla yerleştirin, 
175 derece önceden ısıtılmış fırında  üzeri kızarana kadar 40 dk pişirin(Fırın kapağı hiç açılmayacak)
Krema için; 
Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin,
Krema piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın,
Pişen hamuru ikiye bölünerek hazırlanan kremayı tatlı kaşığı yardımı ile içlerine doldurun,
Tüm profiterolu doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin. 
Profiterol servise hazır,
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: