HAŞHAŞLI EKMEK


Cevriye Teyze ve Nuray'dan:)
Ellerinize sağlık

MALZEMELER:

1 paket yaş maya
2 yumurta
Bir paket kabartma tozu
½ su bardağı sıvı yağ
2 bardak süt
Aldığı kadar un
çekilmiş ceviz veya fındık (istenildiği kadar)

İç Malzemesi İçin:
2 kaşık çekilmiş haşhaş,
½ su bardağı sıvı yağ

haşhaşlı ekmekYAPILIŞI:
Çekilmiş haşhaş ve sıvı yağı iyice birbirine yedirin,
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bir parça alın,
Merdane ile biraz açtıktan sonra yağlı haşhaşı uzerine serpip hamura yedirin,
Sonra hamuru inceltmek icin resimde görüldüğü gibi hamuru çekiştirin:)
Üzerine ceviz veya findik serpip yuvarlayın,
Sarip tepsiye dizin,
200 derece fırında üstü altı kızarana kadar pişirin:)

Afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık