1 Paket tavuk pirzola,
3 orta boy patates,
2 adet sivribiber,
2 adet soğan,
2 diş sarımsak,
tuz, karabiber, pul biber, toz biber,
salça,
sıvıyağ,
1 çaybardağı su,
YAPILIŞI:
Cam güveç kabına;
- Soğan iri iri doğranır,
- Patatesin kabuğu soyulup iri küp şeklinde doğranır,
- Biber iri doğranır,
- 2 diş sarımsak rendelenir,
- içine sıvıyağ salça ve baharatlar atılıp harmanlanır,
- tavuk pirzolalarda cam güvece alınıp biraz daha karıştırılır,
- tavuk pirzolalar en üste gelecek şekilde güvece dizilir,
- 200 derecede tavuk ve patates pişene kadar bekleyin.
En üstüne tavuk pirzolalar dizilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder