EKMEK TATLISI

ekmek tatlısıMALZEMELER

1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 

Şerbeti İçin:

5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2  limon 

YAPILIŞI
 

1.     Oda sıcaklığındaki margarinin içerisine yumurta, vanilya, biraz un, 1 çay bardağı irmik ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur.
2.    Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un eklenir ve yoğrulur.
3.    Daha sonra hamurdan bir parça koparılır ve elips şekli verilir.
4.    Her tarafı irmiğe batırılır ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
5.    Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti sıcak olacak şekilde üzerine dökün.

Ümmehan Abla'nın Ellerine Sağlık.

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: