1 çorba kasesi kuru bamya
100 gr kıyma
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 limon
Tuz
Sıcak su
YAPILIŞI
1.
Bamyaları bir bezin arasına alıp biraz ovalayın.
Bu işlem sayesinde bamyanın kenarındaki küçük kılçıklar gidecektir.
2.
Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine kıyma ve
salçayı ekleyip kavurun.
3.
Daha sonra 4 bardak sıcak suyu ekleyip içine
yarım limonu sıkın.
4.
Su kaynayınca bamya ve tuzu ilave edip önce 5 dk
yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.
Not: Bamyaları kaynayan limonlu suya atarsanız
salyalanma olmayacaktır.Bamyanızın daha özlü bir kıvamda olmasını istiyorsanız pişmeye yakın kapağını açıp biraz daha pişirin.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder