Domates Çorbası

Dumanı tüten sıcacık bir çorba tarifi:)


Malzemeler:  (9-10 kişilik)

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı dolusu un

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı domates-sarımsaklı çeşni
Tuz pul biber ve karabiber
7–8 su bardağı et suyu

(Kişi sayısı az ise malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz)


Yapılışı:

  1. Bir tencerede tereyağ eritilir.
  2. Un ilave edilir, pembeleştirilmeden kavrulur.
  3. Başka bir yerde domates salçası ve et suyu iyice karıştırılır.
  4. Hazırlanan karışım kavrulmuş un üzerine birden boşaltılır.
  5. Kaynamaya başlayana kadar karıştırılır.
  6. Kaynayınca 5 dk orta ateşte kaynatılır.
  7. Tuz, baharat ve çeşni ilave edilir. 
  8. 5 dk daha kaynatılır, 
  9. Domates çorbasına 1 su bardağı soğuk süt konur.
  10. Çorba 1- 2 taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
  11. Kızartılmış kıtır ekmek ve kaşar rendesi ilave edilip servise yapılır.


Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: