Malzemeler: (9-10 kişilik)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı domates-sarımsaklı çeşni
Tuz pul biber ve karabiber
7–8 su bardağı et suyu
(Kişi sayısı az ise malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
- Bir tencerede tereyağ eritilir.
- Un ilave edilir, pembeleştirilmeden kavrulur.
- Başka bir yerde domates salçası ve et suyu iyice karıştırılır.
- Hazırlanan karışım kavrulmuş un üzerine birden boşaltılır.
- Kaynamaya başlayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca 5 dk orta ateşte kaynatılır.
- Tuz, baharat ve çeşni ilave edilir.
- 5 dk daha kaynatılır,
- Domates çorbasına 1 su bardağı soğuk süt konur.
- Çorba 1- 2 taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
- Kızartılmış kıtır ekmek ve kaşar rendesi ilave edilip servise yapılır.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder