MALZEMELER:
1 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy havuç
1 Adet soğran
2/3 su bardağı kırmızı mercimek
Tuz, kimyon
1.5 Litre kaynamış su
! tatlı kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Düdüklünün içine sıvıyağ konur.
- Üstüne iri iri soğanlar doğranır.
- Kavrulur ve salça eklenir.
- 1-2 dk daha pişirilir.
- Üstüne patatesler ve havuçlar iri doğranarak atılır.
- 1-2 dk daha karışıtırılır.
- Üstüne yıkanan kırmızı mercimekler konur.
- Düdüklüye kaynamış su ilave edilir.
- 15 dk pişirişir.
- Rondodan geçirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder