PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
1yemek kaşık tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı pirinç
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynamış su
1 adet kesme şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Pirinçler sıcak tuzlu suda 30 dk bekletilir,
Pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağ konur,
Arpa şehriyeler üstüne atılır,
Kızarana kadar kavrulur,
Üstüne suyu süzülen pirinçler ilave edilir,
Pirinçler 2-3 dk kadar kavrulur,
İçine parlaması için kesme şeker, beyaz olması içinde limon suyu damlatılır,
Üstüne 2 bardak su ileve edilip istenen miktar tuz atılır,
3 dk harlı, 3 dk orta 10 dk da çok kısık ateşte pişirilir,
Pişen pilav bir beze sarılarak demlendirili,

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: