HAMSİLİ EKMEK KARADENİZDEN


MALZEMELER: 
(orta boy yuvarlak tepsiye)
1 bağ pazı,
1 bağ taze soğan,
1 orta boy kuru soğan,
1 bağ taze nane,
1 kilo hamsi
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
aldığı kadar misir unu
Sıcak su,
Tuz, su

YAPILIŞI:

  1. Hamsilerin kılçıkları temizlenir.
  2. Pazı, taze soğan, kuru soğan ve naneler ince ince doğranır.
  3. Doğranan malzemeler mısır ununun üzerine boşaltılır.
  4. Üstüne hamsiler eklenir.
  5. Aldığı kadar sıcak su ilave edilip bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur.
  6. Hazırlanan hamur tepsiye konarak üstü kızarana kadar fırında pişirilir.
  7. Sirke dökülerek yenilir. 
  8. Yanında salatalıkla servis yapılır.
  9. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: