MALZEMELER:
(orta boy yuvarlak tepsiye)
1 bağ pazı,
1 bağ taze soğan,
1 orta boy kuru soğan,
1 bağ taze nane,
1 kilo hamsi
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
aldığı kadar misir unu
Sıcak su,
Tuz, su
YAPILIŞI:
(orta boy yuvarlak tepsiye)
1 bağ pazı,
1 bağ taze soğan,
1 orta boy kuru soğan,
1 bağ taze nane,
1 kilo hamsi
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
aldığı kadar misir unu
Sıcak su,
Tuz, su
YAPILIŞI:
- Hamsilerin kılçıkları temizlenir.
- Pazı, taze soğan, kuru soğan ve naneler ince ince doğranır.
- Doğranan malzemeler mısır ununun üzerine boşaltılır.
- Üstüne hamsiler eklenir.
- Aldığı kadar sıcak su ilave edilip bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur.
- Hazırlanan hamur tepsiye konarak üstü kızarana kadar fırında pişirilir.
- Sirke dökülerek yenilir.
- Yanında salatalıkla servis yapılır.
- Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder