1/2 kg kadayıf
5 yemek kaşığı
tereyağı
5 yemek kaşığı
şeker
Muhallebisi İçin
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
1 küçük parça
damla sakızı
1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Kadayıfları daha kolay doğramak için
buzlukta 15 dk. bekletin.
- Beklettiğiniz kadayıfları ince ince
doğrayın.
- Tereyağını eritip kadayıflara yavaşça
ekleyin ve karıştırın.
- Kadayıfları bir teflon tencereye alıp
kızarana kadar kavurun ve soğutun.
- Muhallebi malzemelerini pişirin.(Damla
sakızını fazla koyarsanız tatlınızda acımsı bir tat olabilir.)
- Soğuyan kadayıfın bir kısmını kare bir
tepsiye dökün ve elinizle bastırıp üzerine muhallebiyi dökün.
- Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine
alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dolapta bekletin.
Afiyet
Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder