MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF


sütlü tatlıMALZEMELER

1/2 kg kadayıf
5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker 

Muhallebisi İçin

5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 küçük parça damla sakızı
1 paket vanilya

YAPILIŞI

  1. Kadayıfları daha kolay doğramak için buzlukta 15 dk. bekletin.
  2. Beklettiğiniz kadayıfları ince ince doğrayın.
  3. Tereyağını eritip kadayıflara yavaşça ekleyin ve karıştırın.
  4. Kadayıfları bir teflon tencereye alıp kızarana kadar kavurun ve soğutun.
  5. Muhallebi malzemelerini pişirin.(Damla sakızını fazla koyarsanız tatlınızda acımsı bir tat olabilir.)
  6. Soğuyan kadayıfın bir kısmını kare bir tepsiye dökün ve elinizle bastırıp üzerine muhallebiyi dökün.
  7. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dolapta bekletin.
     
     

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: