ÇİLEK REÇELİ

MALZEMELER
çilekli tarifler
1 kg çilek
4 su bardağı şeker
2 parça limon tuzu yada bir tane limon
1 su bardağı su 

YAPILIŞI

  1. Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra şekeri üzerine döküp dolapta bir gece bekletin.
  2. Ertesi gün çilekler sulanmış olacaktır.
  3. Çilekleri bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayınca altını kısın ve 25 dk kaynatın ve limon tuzu yada limonu ekleyin.
  5. 5 dk. daha kaynattıktan sonra bir kaseye bir kaşık reçelden alın ve iyice soğutun.
  6. Soğuyan reçel kaşıktan su gibi akmıyorsa reçeliniz olmuştur.


Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: