1 tane hazır pasta
tabanı
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı
nişasta
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı
şeker
1 yumurta
1/2 yemek kaşığı
tereyağı
1 paket vanilya
1 kutu krem şanti
1 tane muz
Damla çikolata
YAPILIŞI
- 3 su bardağı sütü, nişasta, un, şeker
ve yumurtayı bir tencereye alıp iyice çırpın ve kısık ateşte pişirin.
- Pişen muhallebiye tereyağını ve
vanilyayı ekleyin.
- Kutudan çıkan 2 poşet krem şantiyi 2
su bardağı süt ile hazırlayıp muhallebiye katın.
- 3 yemek kaşığı süt ile pandispanyayı
ıslatıp üzerine muhallebili karışımı yayın ve üzerine ince dilimlenmiş muz
ve damla çikolata ekleyip diğer katı kapatın.
- Kalan muhallebiye damla çikolata
ekleyip (istenirse 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz) iyice çırpın ve
pastanın üzerine döküp istediğiniz gibi süsleyin ve dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet
Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder