1,5
su bardağı irmik
1,25
su bardağı şeker
2
su bardağı süt
2
yemek kaşığı tereyağı
1/2
çay bardağı sıvı yağ
Dondurma
Ceviz
YAPILIŞI
- Teflon bir tavaya
tereyağı ve sıvı yağı alıp ısıtın ve üzerine irmiği ekleyip rengi pembeleşene
kadar kavurun.
- Bir tencereye sütü ve
şekeri alıp kaynatın ve kavurmakta olduğunuz irmiğin üzerine yavaş yavaş
ekleyip 3 dk kadar pişirin.
- Helvanın ilk
sıcaklığı çıkınca bir kâseye 2 kaşık koyup üzerine dondurma ekleyin ve tekrar 2 kaşık helva
ekleyip bastırın.
- Servis tabağına ters
çevirip etrafına ceviz serpin.
Afiyet
Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder