DONDURMALI İRMİK HELVASI

irmik helvası yapımıMALZEMELER

1,5 su bardağı irmik
1,25 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Dondurma
Ceviz 

YAPILIŞI

  1. Teflon bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp ısıtın ve üzerine irmiği ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun.
  2. Bir tencereye sütü ve şekeri alıp kaynatın ve kavurmakta olduğunuz irmiğin üzerine yavaş yavaş ekleyip 3 dk kadar pişirin.
  3. Helvanın ilk sıcaklığı çıkınca bir kâseye 2 kaşık koyup üzerine  dondurma ekleyin ve tekrar 2 kaşık helva ekleyip bastırın.
  4. Servis tabağına ters çevirip etrafına ceviz serpin. 

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: