TOPALAK

çorba tarifleriMALZEMELER


3 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı köftelik bulgur
5-6 yemek kaşığı un
150 gr kıyma
2 tane soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su 


YAPILIŞI


1.     Bulgur ve köftelik bulgur bir kaba alınıp üzerine yumuşaması için biraz sıcak su eklenir ve 10 dk. beklenir.
2.    Yumuşayan bulgurun üzerine soğan ve sarımsak rendelenip tuz, baharatlar ve 2 yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır.
3.    Üzerine unu ekleyip iyice yoğurun. 


ÖNEMLİ: Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde 3-4 parça koparıp yuvarlayın ve kaynayan suda haşlayın eğer dağılmıyorsa olmuştur. Dağılıyorsa biraz daha un ekleyin ve yoğurun. 


4.    Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.


NOT: Harcın ele yapışmaması için avuç içinize un ya da su sürebilirsiniz. 


5.    Topalakları yaptıktan sonra dinlenmeye alın.
6.    Bit tencereye yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı alıp kavurun. Üzerine salça ve tuz ilave edip sıcak su ekleyin.
7.    Su kaynayınca içine topalakları atıp 15 dk pişirin. 


Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: