3 su bardağı
bulgur
1/2 su bardağı köftelik
bulgur
5-6 yemek kaşığı
un
150 gr kıyma
2 tane soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı
salça
Tuz, kimyon, karabiber
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
Sıcak su
YAPILIŞI
1. Bulgur ve köftelik bulgur bir kaba alınıp
üzerine yumuşaması için biraz sıcak su eklenir ve 10 dk. beklenir.
2. Yumuşayan bulgurun üzerine soğan ve sarımsak
rendelenip tuz, baharatlar ve 2 yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır.
3. Üzerine unu ekleyip iyice yoğurun.
ÖNEMLİ:
Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde 3-4 parça koparıp yuvarlayın ve kaynayan
suda haşlayın eğer dağılmıyorsa olmuştur. Dağılıyorsa biraz daha un ekleyin ve
yoğurun.
4. Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde
parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.
NOT:
Harcın ele yapışmaması için avuç içinize un ya da su sürebilirsiniz.
5. Topalakları yaptıktan sonra dinlenmeye
alın.
6. Bit tencereye yemeklik doğranmış soğan ve
kıymayı alıp kavurun. Üzerine salça ve tuz ilave edip sıcak su ekleyin.
7. Su kaynayınca içine topalakları atıp 15 dk
pişirin.
Afiyet Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder