1/2 kg pırasa
1 tane havuç
1 tane soğan
2 yemek kaşığı
pirinç
1 yemek kaşığı
salça
1 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 bardak sıcak su
YAPILIŞI:
1. Pırasaları yıkayıp istenilen boyutta
doğrayın.
2. Soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayın.
3. Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp
soğan ve havucu ekleyin ve kızarana kadar kavurun.
4. Üzerine salçayı ekleyip tekrar kavurun.
5. Pırasa, pirinç, tuz ve sıcak suyu ekleyip
pişirin. En sonunda üzerine zeytin yağını ekleyin.
Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder