PİLELİ BÖREK

börek tarifiMALZEMELER

1/2 kg yufka
150 gr kıyma
1 tane soğan
Tuz
1 tutam maydanoz
50 gr peynir
Sıvı yağ 

YAPILIŞI

1.     Kıymayı tavaya alın üzerine ince doğranmış soğan, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavurup soğumaya bırakın. Daha sonra ince doğranmış maydanozları ekleyin.
2.    Peynirin üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin.
3.    Öncelikle yufkaları 4’e kesin ve bir fırça yardımıyla yağlayın.
4.    Daha sonra uç taraftan başlayıp parmak yardımıyla pile şeklinde katlayın ve sol taraftaki parçayı diğerinin üzerine alıp harçtan koyup sarın. 
5.    Üzerine yumurta sarısı sürün ve 210 derecelik fırında pişirin. 

kıymalı börek yapılışı

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok: