Tarif Sema'dan:)
HAMURU İÇİN:
1 tatlı kaşığı tuz
su
İÇ MALZEMELER İÇİN;
Peynir
Maydanoz
karabiber, pulbiber
Ara Malzemesi İçin:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
- İnce kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırın,
- Hamuru kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde su ekleyerek yoğurun.
- Yoğrulan hamuru 12 eşit bezeye ayırın,
- Bölünen bezeleri tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra birer birer tepsiye yerleştirin,
- 1 kata yağlı yoğurt, diğer katına hazırlanan peynir harcını ekleyin ve yayın,
- İşlem bittikten sonra dilimleyin, üzerine yağlı yoğurt karışımını sürün,
- 250 derecede yaklaşık 45 dk pişirin.
Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder