PEYNİRLİ KAPALI PİDE


peynirli pide yapılışı
Tarif Sema'dan:)
HAMURU İÇİN:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
su

İÇ MALZEMELER İÇİN;
Peynir
Maydanoz
karabiber, pulbiber 

Ara Malzemesi İçin:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

  1. İnce kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırın,
  2. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde su ekleyerek yoğurun.
  3. Yoğrulan hamuru 12 eşit bezeye ayırın, 
  4. Bölünen bezeleri tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra birer birer tepsiye yerleştirin,
  5. 1 kata yağlı yoğurt, diğer katına hazırlanan peynir harcını ekleyin ve yayın,
  6. İşlem bittikten sonra dilimleyin,  üzerine yağlı yoğurt karışımını sürün,
  7. 250 derecede yaklaşık 45  dk pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: