Meşhurdur Adana'nın kısırı, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır, hatta turşu, ayranla birlikte bir öğün olarak bile tüketilebilir, işte size pratik bir tarif.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
Kişi başına bir çay bardağı ince köftelik bulgur
3 adet domates
1 bağ yeşil soğan
1 demet maydanoz
Marul
1 bağ taze nane
2 adet orta kuru soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Kimyon, karabiber, pul biber,
biber salçası
3 adet domates
1 bağ yeşil soğan
1 demet maydanoz
Marul
1 bağ taze nane
2 adet orta kuru soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Kimyon, karabiber, pul biber,
biber salçası
YAPILIŞI:
- Bulgurun üstüne istenen miktar tuz atın,
- Üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın, kapağını kapatın,
- Suyunu çekene kadar bekleyin,
- Salçayı ekleyin,
- Güzelce yoğurun,
- Kuru soğanı, domatesi, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayıp ilave edin,
- Baharatlarını atıp, yağı ilave edin,
- güzelce harmanlayın,
- Marul ve turpla servis yapın
Ellerinize sağlık Döndü :)
Afiyet olsun.
1 yorum:
çok güzel görünüyor
Yorum Gönder