KISIR(Adana Usulü)

kısır tarifi, nar ekşisi
Meşhurdur Adana'nın kısırı, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır, hatta turşu, ayranla birlikte bir öğün olarak bile tüketilebilir, işte size pratik bir tarif.

MALZEMELER:

Kişi başına bir çay bardağı ince köftelik bulgur
3 adet domates
1 bağ yeşil soğan
1 demet maydanoz
Marul
1 bağ taze nane
2 adet orta kuru soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Kimyon, karabiber, pul biber,
biber salçası


YAPILIŞI:

  1. Bulgurun üstüne istenen miktar tuz atın,
  2. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın, kapağını kapatın, 
  3. Suyunu çekene kadar bekleyin,
  4. Salçayı ekleyin,
  5. Güzelce yoğurun, 
  6. Kuru soğanı, domatesi, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayıp ilave edin,
  7. Baharatlarını atıp, yağı ilave edin,
  8. güzelce harmanlayın,
  9. Marul ve turpla servis yapın

Ellerinize sağlık Döndü :)
Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor