BİR TEPSİDE İKİ BÖREK

peynirli börekMALZEMELER:
1 paket hazır yufka,
150 gr  beyaz peynir,
15-20 dal maydanoz,
500 gr yıkanmış ıspanak,
2 orta boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 şişe soda,
2/3 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağ,

Yufkaları Islatmak için:
Soda, süt ve sıvı yağı kapta karıştırın

YAPILIŞI:
Soğanın kabuğunu soyun, yıkayın, yemeklik doğrayın,
Ispanakları iri doğrayın,
Tencerenin içine ıspanak, doğranmış soğan, ve salçayı ekleyip kapağını kapatın, suyunu çekene kadar pişirin,
Beyaz peynirin içine doğradığınız maydanozları ekleyin, karıştırın,
Tepsiyi yağlayın
1. yufkayı tepsi kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin,
bir miktar sıvı karışımı üstüne dökün,
2. yufkayı ikiye bölerek yerleştirin, tekrar sıvı karışımı üstüne dökün,
3. yufkayı da ikiye bölerek yerleştirin ve yarısını peynirli karışımla, yarısını da ıspanaklı karışımla kaplayın
Üstüne sırayla yufka ve sıvı karışım dökerek işlemi tamamlayın,
Kenarlardan sarkan yufkaları da üstüne kapatıp kare dilimler şeklinde kesin,
Kalan sıvı karışımı da üstüne dökün,
200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok: