ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI:
Tereyağ ve sıvı yağ tencereye konur.
Üstüne tel şehriye ilave edilir.
Yakmadan hafif kızartılır.
Üstüne bulgur eklenir.
Hemen kaynamış su ilave edilir.
İstenilen miktar tuz ilave edilir.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
ÖNERİ:
Adana usulü: Mesude Annem aynı tarife 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave ederek de yapıyor. Çok lezzetli oluyor.
Sizde deneyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
Oooooo, enfesss olmuş, ellerine sağlık:)) Nohutlusu ise ayrıca not edildi....
Sımsıcak sevgiler...
Selam Esracım. vallaha pilav harika görünüyor. ben normal pilavı yapamıyom birde şehriyeli bulgur pilavı beni aşar canım. beni alacak olan makarna ve yumurtaya razı olacak artık. ellirine sağlık karnımda acıkmıştı. bana yapsanda yollasan ne güzel olurdu be....
Benim annem de aynı usulde nohut ekliyor bu pilava. Çok lezzetli oluyor gerçekten de Ellerine sağlık.
Yorum Gönder