MALZEMELER:
(2 Kişilik) 100 gr kıyma
1 Adet kuru soğan
2 Adet sivri biber
1 Paket mantar
1 Yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
- Mantarlar limonlu suda 5 dk kadar bekletilir,
- Tencerede; yemeklik doğranmış soğanlar ve yarım çay bardağı su ile hafifçe pişirilir.
- Kıyma kavrulan soğanlara eklenir,
- Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
- İçine yeşil biberler doğranıp atılır.
- 1-2 dk sonra salça ve sıvı yağ ilave edilir, karıştırılır.
- Sonra doğranmış mantarlar atılır, suyunu bırakana kadar pişirilir.
- Üstüne tuz, karabiber, pul biber atılır.
- Yarım çay bardağı kaynar su ilave edilir.
- Pişince ocaktan alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder