ET PAÇA ÇORBASI(Mesude Annemden)

(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER:
300 gr haşlamalık kuzu eti
7 su bardağı su
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber, nane 2 diş sarımsak
1/2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI:
Düdüklü içine 300 gr et konur.
Buharda pişirme kabının içine soğan, havuç ve patates konur.
İstenen miktarda tuz atılır.
Malzemelerin üzerine 7 bardak su konup 30 dk haşlanır.
Başka bir yerde çorba tenceresinin içine tereyağ konur ve eritilir.
Eriyen yağın üzerine; nane, kırmızıbiber, karabiber konur ve kızdırılır.
Daha sonra üzerlerine salça eklenir
Hemen düdüklünün süzülen suyu çorba tenceresine eklenir(salça ve baharatlar yanmadan)
İçine iki diş sarımsak rendelenir.
Ayrı bir yerde kalan etler didiklenir.
Çorba tenceresine eklenir. 10 daha pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: