SUSAMLI TAVUK

tavuk yemeği, susamlı tavuk yemeği
Çok sevdiğim değer verdiğim birinden bu tarif, hayatımın en ilginç 6 aylık döneminde farklı bir ülkede, Türk dayanışmasından çok abla-kardeş boyutunda geçirdik, aynı zamanda komşu olduk, bir çok şey paylaştık yanında da yemekleri, kendisi o kadar marifetli ki burada çocuklarımızın oyun hamurunu açtıkları o minicik merdane maketi diyebileceğim merdaneyle kendisi katmerler börekler açıyor elinde, hamur kızartmalarını, simiti de söylemeden geçemeyeceğim:)
Sevgili Fatma S. teşekkür ederim her şey ve tarifler için;

Malzemeler:
3 parça tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı susam,
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik

Yapılışı:

  1. Tavuk göğüslerini minik küp şeklinde doğrayın,
  2. Tavaya alın, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin,
  3. Tuz, kırmızı toz biberi ekleyin,
  4. Terayağı, susamı ekleyerek biraz daha pişirin,
  5. Kekik ve azıcık karabiber atıp son kez karıştırın

İster pilavın yanında, ister yeşilliklerle dürüm şeklinde servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: