Çok sevdiğim değer verdiğim birinden bu tarif, hayatımın en ilginç 6 aylık döneminde farklı bir ülkede, Türk dayanışmasından çok abla-kardeş boyutunda geçirdik, aynı zamanda komşu olduk, bir çok şey paylaştık yanında da yemekleri, kendisi o kadar marifetli ki burada çocuklarımızın oyun hamurunu açtıkları o minicik merdane maketi diyebileceğim merdaneyle kendisi katmerler börekler açıyor elinde, hamur kızartmalarını, simiti de söylemeden geçemeyeceğim:)
Sevgili Fatma S. teşekkür ederim her şey ve tarifler için;
Malzemeler:
3 parça tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı susam,
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini minik küp şeklinde doğrayın,
- Tavaya alın, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin,
- Tuz, kırmızı toz biberi ekleyin,
- Terayağı, susamı ekleyerek biraz daha pişirin,
- Kekik ve azıcık karabiber atıp son kez karıştırın
İster pilavın yanında, ister yeşilliklerle dürüm şeklinde servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder